Udruga Inovatora je jedna od najaktivnijih studentskih udruga na Fakultetu Strojarstva i Brodogradnje koja broji preko trideset članova što trenutnih studenata što alumnija koji stoje na raspolaganju mlađim članovima.

Cilj organiziranja i djelovanja je okupljanje profesora i studenata na programima organiziranja, poticanja i unapređivanja tehničkog stvaralaštva mladih.
Udruga djeluje na području tehničke kulture, inovatorstvo.
Bavimo se poticanjem stvaralaštva kod mladih, stjecanjem prakse i znanja radom na projektima s realnim problemima i potraga za novim tehničkim rješenjima. Nastojimo popuniti nedostatak praktičnih znanja i ponuditi mladima mogućnost razvoja vlastitih projekata.

Svake godine njeni članovi sudjeluju na mnogim međunarodnim sajmovima inovacija gdje uvijek postižu zapažene rezultate. Na svim većim sajmovima inovacija u svijetu, INOVA (Zagreb, Hrvatska), INPEX (Pittsburgh, USA), Arhimed (Moskva, Rusija), EuroInvent (Iasi, Rumunjska), MTE (Kuala Lumpur, Malezija) i mnogim drugim naši članovi su osvojili zlatna odličja te mnoga druga priznanja te osim svojih radova promovirali i Hrvatsku izvrsnost u svijetu.

O samom uspjehu udruge svjedoče i mnogi realizirani projekti te ambiciozni i inovativni projekti koji su trenutno u fazi realizacije koje možete pogledati na našim web stranicama.

Udruga inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje ponosni je član Saveza inovatora Zagreba i Saveza hrvatskih inovatora.

 

 

PODACI O UDRUZI
Puni naziv: Udruga Inovatora Fakulteta Strojarstva i Brodogradnje
Skraćeni naziv: UIFSB
Matični broj: 02041677
OIB: 37775854268
Adresa sjedišta: Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb, Hrvatska
Godina osnivanja: 2006.